NEWS
latest

27 October

Carinici na Gradini zaplenili zlatni nakit, drago kamenje i muške satove

Više od 3 kg zlatnog i srebrnog nakita, dragog kamenja i oko 70 muških satova, koje su dvojica muškaraca pokušali da prokrijumčare, kako kažu u Upravi carina, zaplenili su carinici na graničnom prelazu Gradina. Pored toga, dodaju, zaplenili su i auto kojim su nakit švercovali.


Carinici su, kažu, 26. oktobra pretresli “mercedes” - automobil kojim su putovali 59-godišnji vozač i 52-godišnji suvozač, a nervoza vozača naterala ih je, kažu, da posumnjaju u tvrdnju da nemaju šta da prijave.

Prilikom započete detaljne kontrole automobila, carinik je uočio vidljivu nervozu jednog od putnika, što ga je navelo da najpre izvrši njegov detaljan pretres. Tada je u prostoru ispod kaiša u unutrašnjem delu pantalona pronašao dve kesice, u kojima je bilo 30 komada zlatnog prstenja i 76 kamenčića, nalik dragom kamenju, različitih oblika, veličina i boje - rekli su u Upravi carina.

Daljim pregledom je, dodaju, u gepeku automobila, na različitim mestima, u nekoliko kesa i torbi među ličnim stvarima, pronađeno 68 muških ručnih časovnika i oko tri kilograma srebrnog nakita, ogrlica, narukvica, prstenja, minđuša i privezaka.

Što se pronađenih kamenčića tiče, tek će posle ekspertize biti potvrđeno da li se radi o originalnom dragom kamenju i kolika je njihova vrednost. Prema izjavi prekršioca, reč je o rubinima, safirima i svarovski kristalima - kažu u Upravi carina.

Pored nakita i satova, navode u Upravi carina, privremeno je zadržan i automobil, jer vrednost zaplenjene robe koju je bilo moguće proceniti odmah, prelazi jednu trećinu vrednosti vozila.



Foto: Uprava carina | Autor: S. M.
Izvor: Južne vesti

« PREV
NEXT »

No comments