NEWS
latest

16 November

Lakše do subvencija za privatne vrtiće

Od decembra će roditeljima čija deca borave u privatnim vrtićima, a imaju pravo na subvenciju grada, postupak za povraćaj novca biti jednostavniji. 


- Njima će zahtevi za subvencije važiti dok traje rešenje o refundaciji - rekao je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak uz napomenu da je tim vidom pomoći sada obuhvaćeno već 12.000 dece.

On će se u ponedeljak sastati sa predstavnicima svih privatnih vrtića koji su u sistemu subvencionisanja i predstaviće im novi obrazac koji će se popunjavati samo jednom, a ne svakog meseca kao do sada.

Kako je objasnio, to će biti prvi korak ka digitalizaciji sistema predškolskih ustanova i prelaska na onlajn sistem evidencije dolazaka dece i plaćanja što će ubrzati sve procedure.

Gak je apelovao na roditelje da pažljivo čitaju ugovore koje potpisuju sa privatnim vrtićima, s obzirom da su neki već usvojili preporuke da se cena vrtića u danima kada dete odsustvuje umanji za 50 odsto, kao što je to u državnim.

- Verujem da će to do kraja tržište samo urediti, ali je važno da roditelji obrate na to pažnju kada čitaju ugovor - rekao je Gak. 

Paralelno sa projektom saradnje sa privatnim vrtićima, realizuje se i projektar “Mreža škola” od kog se očekuje oko 1.200 dodatnih mesta u beogradskim vrtićima a, prema rečima Gaka, sledeće nedelje vrata za predškolce otvoriće i OŠ “Vojvoda Mišić” na Savskom vencu.

On je naveo da radovima na palilulskoj školi “Jovan Cvijić” nije zadovoljan, te da su naložene popravke. 


Izvor: tanjug.rs

« PREV
NEXT »

No comments