NEWS
latest

12 December

OLUJA POHARALA AUSTRIJU: Vetar od 250 kilometara na sat čupao stabla i nosio krovove!

Snažna oluja, sa toplim temperaturama, nanela je velike štete u mnogim delovima Austrije.

Najviše posla vatrogasci imali su tokom noći i jutarnjih sati u pokrajinama Štajerska i Koruška, gde je oluja otkrila više zgrada i kuća, te isčupana stabla blokirala puteve.

Mesto Ferlah, u kojem je vetar dostizao brzinu od 120 kilometara na čas, bio je privremeno odsečen od ostatka zemlje, jer su sve saobraćajnice bile blokirane zbog stabala koje je vetar isčupao, ali i pokidanih dalekovoda.

Na stanici za merenje kod severnog portala Tauerntunela, na nadmorskoj visini od 2.090 metara izmerena je brzina vetra od čak 249 kilometara na čas. 

U opštini Felklamarkz aktivirana je civilna uzbuna, a stanovništvo je pozvano da ne napušta kuće, obdaništa i škole ostaju zatvorena na teritoriji čitave opštine, a 6.000 domaćinstava ostalo je bez struje.

Granični prelazi Pauličsatel i Zebergsatel morali su biti privremeno zatvoreni, a i regionalna železnička pruga blokirana je.

I na teritoriji opštine Bad Ajzenkapl su nadležne vlasti u ranim jutarnjim časovima izazvali civilnu uzbunu i zatvorili sve ustanove, te građane pozvali da ostanu u kucama, a upućen je i zahtev vojsci da pomogne u raščišćavanju šteta. Izvor: tanjug
« PREV
NEXT »

No comments