NEWS
latest

14 December

Nikoga ne zanima Youtube Red

Kada je YouTube pre godinu dana lansirao poseban servis pod nazivom YouTube Red čije se korištenje plaća, malo je analitičara pretpostavljalo da će "urod" biti više nego loš.


YouTube Red je odgovor na videoservise kao što su Netflix i Hulu, čiji korisnici uživaju u sadržaju pod uslovom da pristanu na plaćanje mesečnog računa. Ipak, nakon godinu dana rada i prema nezvaničnim informacijama, YouTube Red ima svega 1,5 miliona korisnika uz dodatnih milion na "trial" verziji.

YouTube Music, još jedan alternativni YT servis, takođe je nedostupan za one koji nemaju otvoren račun na Redu. Brojevi se čine još manjim ako se u obzir uzme da je YouTube najveći besplatni videoservis na svetu koji na mesečnom nivou koristi više od milijardu osoba.

Čini se da interes za monetizovani YouTube nije opravdao očekivanja tvoraca, prenosi The Verge. Ono što govori u korist YouTubea jeste činjenica da je Red dostupan u samo četiri države sveta – SAD, Meksiku, Australiji i Novom Zelandu.

Međutim, ono što ne govori u prilog najvećem videoservisu na svetu jeste činjenica da su drugi monetizovani servisi poput Tidala, koji čak trpi svojevrsnu nepopularnost, rasli znatno brže u prvih 12 meseci.

S druge strane, zvaničan stav YouTubea je da je zadovoljan razvojem i rastom Reda. Kompanija je dodala da ne želi da komentariše spekulativne navode.


Autor: 021
« PREV
NEXT »

No comments