NEWS
latest

16 December

Posle 12 godina majka dokazala da su joj sina ubili da bi mu uzeli organe

Suzan Šutović iz Londona vodila pravnu bitku 12 godina. Petar nađen mrtav u Beogradu 2004. Zvanično – bio predoziran
Majka mladića koji je pronađen mrtav u svom stanu u Beogradu 2004. godine Suzan Šutović uspela je posle pravne bitke duge 12 godina da dokaže da je njen sin Petar (24) ubijen. Prema zvaničnoj verziji, mladić se predozirao, ali prošle nedelje londonski islednici su to opovrgli. 

Petar je studirao na Pravnom fakultetu u Beogradu i u januaru 2004. godine jedne večeri cimer ga je pronašao mrtvog. Dva dana kasnije njegovo telo u krvavoj odeći isporučeno je majci, uglednom advokatu u Londonu, a zvanično objašnjenje bilo je da se mladić – predozirao heroinom.

 Tada počinje borba ove žene, koja je tvrdila da njen sin nije bio zavisnik, a sumnju joj je dodatno probudio niz nedoslednosti.
– Mesto zločina je bilo iscenirano. Urađena je naknadno druga obdukcija, kojom je potvrđeno da Petru nedostaju srce i pankreas. Na licu i telu bile su vidljive mnogobrojne povrede – izjavila je Šutovićeva britanskim medijima u godinama dok je tražila istinu o Petru, s pretpostavkom da je njen sin ubijen zbog trgovine organima. 


Sa privatnim detektivima došla je u Srbiju da prikupi dokaze. Smogla je snage i zajedno s njima fotografisala je stan u kome je pronađen Petar, beležeći krvave tragove koji su svedočili o nemilosrdnoj borbi. Uz sve informacije koje je skupila, tek joj je prošle nedelje zvanično potvrđeno u Londonu da je Petar ubijen. – Ovo je gorko-slatka pobeda. Niko ne može da zamisli kako je majci koja istražuje smrt svoga sina. Zaslužujemo da otkrijemo istinu o Petrovoj smrti – rekla je Suzan Šutović za britanske medije. Tragovi U stanuje pronađena krv što je istražiteljima koje je Šutovićeva unajmila ukazivalo na borbu. Braon tečnost na noćnom stočiću u kašiki nije bila droga, već osveštano ulje iz Jerusalima. U Petrovoj krvi nije pronađen heroin, nego tramadol, koji je uzimao protiv bolova.


Izvor: Novosti.rs
« PREV
NEXT »

No comments