NEWS
latest

01 April

Maja Volk na saslušanju u policiji

Profesorka FDU Maja Volk bila je na saslušanju u beogradskoj policiji, koja je po nalogu tužilaštva nedavno pokrenula predistražni postupak protiv građana koji su osumnjičeni da su vodili propagandu protiv vakcinacije dece MMR vakcinom. Njima se, takođe, na teret stavlja i da su pozivali roditelje da ne vakcinišu decu zbog njene navodne štetnosti.

Tužilaštvo će odlučiti da li će protiv nje biti pokrenut krivični postupak 

Posle saslušanja, koje je trajala gotovo sat i po, Maja Volk je iz zgrade policije u Bulevaru despota Stefana izašla nasmejana, a za "Novosti" je izjavila da je razgovor bio veoma prijatan i da piše novu knjigu.

Ona je u prisustvu advokata ponovila ranije date iskaze. Tužilaštvo će odlučiti da li će protiv nje biti pokrenut krivični postupak.

Policija je za dva dana saslušala devet od ukupno 43 osobe protiv kojih je krivičnu prijavu podnela grupa od 270 roditelja.

Iskaze su ranije dali profesorka defektologije Mira Sovilj i lekar Todor Jovanović, koji su bili među zagovornicima nevakcinisanja.

Oni su ostali pri svojim navodima i uverenjima, koja su ponovili u policiji. Na listi protivnika vakcinisanja je i nekoliko javnih ličnosti, koje će takođe biti saslušane, među kojima su i Jelena Karleuša i Mirjana Bobić Mojsilović.






Izvor: vecernjenovosti.rs


« PREV
NEXT »

No comments