NEWS
latest

01 October

Pojačanja mobilnog Google Searcha


Najpopularniji internet pretraživač slavi svoj dvadeseti rođendan, a činjenica da je njegovo ime u međuvremenu postalo glagol, podržava pretpostavku da će se dominacija nastaviti. Google u to ime uvodi nekolicinu vizuelnih poboljšanja koje bi trebalo da dodatno olakšaju pretragu željenih pojmova.

Bolji algoritam koji je implementiran u Image Search, uzima u obzir kvalitet fotografija, ali i stranica na kojima se nalaze. Tako će se zaobići slučaj kada se ispostavi da je u rezultatima prikazana fotografija koja nije dostupna na izvornom sajtu. Radi efikasnije online kupovine uvode se tagovi, pa će Google (pod uslovom da su dostupni) uz fotografije proizvoda prikazati i cenu i naziv prodavnice gde se on može pazariti. 

Fotografije je moguće skladištiti u Collections, pa će pri ponovnom unošenju u search, sistem korisnika obavestiti da je moguće da je željena fotografija već tamo. Prepoznavanje interesantnih delova kadra, svojstvenom za kameru, sada se pojavljuje u obliku tastera Lens na dnu svake fotke, čijom se aktivacijom ovi delovi označavaju. Unapređen je i Feature Videos, koji se pri odabiru screenova za animirani preview rezultata, koncentriše na konkretan pojam unutar video snimka. 

Nove opcije za sada su dostupne samo za pretraživač mobilnih uređaja, ali svakako treba očekivati da će ih put naneti i ka desktop verziji.




Izvor: https://www.sk.rs
« PREV
NEXT »

No comments