NEWS
latest

03 March

Čakre i njihovo značenje


Razumevanje čakri jedan je od najefikasnijih načina da se dostignu različiti nivoi svesti koja nam je dostupna. Čakre nam otvaraju put ka identifikaciji tipa energije koji doživljavamo kao iskustvo.

Čakre su važne jer pomoću njih postižemo ravnotežu unutar sebe, pre nego što je pokušamo doneti svetu oko sebe.

Reč čakra potiče iz drevnog indijskog jezika što znači znači vrtlog ili krug. Čakre su glavni centri duhovne snage u ljudskom telu. Takođe, to su krugovi energije koji balansiraju ravnotežu i distribuiraju energiju života kroz naše fizičko telo duž suptilnog tela. 

Suptilno telo je ne-fizičko telo ili na drugi način poznato kao naša duša ili duh, koji je prekrivač našeg fizičkog tela. Verovanje u čakre je započelo u Indiji, a koristi se u Ayurvedskoj medicini. Reč Ayurveda dolazi od dve indijske reči “Ayur veda” što znači život i smisao znanja. 

Ayurvedska medicina posmatra bolest kao neravnine u telu, koje mogu biti tretirane mešavinom meditacije, vežbama i biljnim tretmanima. Ukoliko se čakre ne obnavljaju pravilno, to može izazvati probleme u fizičkom zdravlju, mentalnom zdravlju, kao i duhovnoj patnji. Iako postoji stotinu čakri u našem telu, samo se sedam smatra glavnim, a to su:


Prva čakra – korenska čakra,
Druga čakra – sakralni pleksus,
Treća čakra – solarni pleksus,
Četvrta čakra – srčana čakra,
Peta čakra – grlena čakra,
Šesta čakra – treće oko i
Sedma čakra – krunsku čakra.





Izvor: astrofon
« PREV
NEXT »

No comments