NEWS
latest

06 December

Poučna priča: Razlika Raja i Pakla


Jednoga dana čovek je imao priliku popričati s Bogom, pa ga upita: Gospode Bože, bilo bi mi zadovoljstvo znati kako izgleda Pakao, a kako Raj. 

Bog odvede čoveka do mesta gde su bila dvoja vrata. Otvori jedna i dozvoli mu da pogleda unutra. Udje čovek i na sredini sobe ugleda veliki okrugli STO. Na sredini stola, nalazila se velika posuda, s jako finom, ukusnom i mirišljavom hranom. Čovek oseti kako mu ide voda na usta. Osobe koje su sedele za stolom bile su izrazito mršave, ljubičaste boje i bolesnog izgleda. Izgledali su svi izgladnelo kao da su iz Bijafre… Imali su kašike sa veoma dugačkim drškama koje su bile pričvršćene na njihove ruke. Svi su mogli dohvatiti tanjir sa hranom i uzeti malo, ali kako je drška kašike bila duža od njihove ruke, nisu mogli staviti hranu u usta. Gledajuci u sve to, čovek se stresao od samog pogleda na sve njih i njihov jad, na patnju koju su osećali. Bog reče: Upravo si video pakao. 

Bog i čovek se uputiše prema drugim vratima. Bog otvori druga vrata. Scena koju je čovek ugledao bila je identična prethodnoj. Bio je tu veliki okrugli STO, posuda prepuna fine hrane, koja mu je opet naterala vodu na usta. Osobe za stolom su isto imale kašike dugih drški. Ali, ovaj put su osobe bile dobro nahranjene i srećne, pa su medjusobno razgovarale zadovoljno se smeškajući.

Tog trenutka čovek reče Bogu: Ne razumem! Jednostavno je, odgovori Bog, sve zavisi od njihove osveštenosti i veštine sa kojom barataju. Ovi su naučili hraniti jedni druge, dok prvi misle samo na sebe, sebični su.

Kakva je pouka, ali i poruka ove priče? 
Osvestite se, probudite se, razmišljajte svojim glavama, ne čekajte da Vam neko kaže šta je raj, a šta pakao, jer je i raj i pakao u Vama, samo zavisi koji ćete aktivirati sa svojim znanjem ili neznanjem, zavisi od toga koliko ste osvešteni. Znanje je moć!





« PREV
NEXT »

No comments