NEWS
latest

10 March

Najšareniji grad na svetu


Pre nekoliko godina, samo sa rancem na leđima, Džesika Devnani (Jessica Devnani) putovala je kroz Kolumbiju. Prijatelj joj je rekao da obavezno poseti grad Gvatape (Guatape). Kada je stigla tamo, shvatila je i zašto . To je gradić nedaleko od glavnog grada države Medelin, verovatno i najšareniji grad na svetu.

Ceo grad je slikovito i veselo obojen, kao što je prikazano na fotografijama. Očigledno je sve počelo sa porodičnim slikarstvom, slike su radili na fasadama svojih domova. Jednom započeto nastavilo je dalje da se progresivno širi i razvija.

“Kao putujući fotograf, upoznati ovaj mali grad bilo je apsolutno zadovoljstvo”, kaže Jessica. “ Svaka zgrada je obojena sa jednostavnim ilustracijama ili šarama. Iza svakog sledećeg ugla pitala sam se na šta ću sledeće naići ?”!

Tu je i kamen koji izgleda kao da je bukvalno pao sa vrha brda, i posetiocima pruža prekrasan pogled od 360 stepeni na okolni pejsaž. Popevši se gore čovek biva ispunjen poštovanjem kada sagleda delić lepote naše planete.

Kolumbija je puna skrivenih blaga kao što je ovo. To uopšte nije “opasno, rizično i nesigurno mesto” kao što možda misli većina ljudi. Toplo preporučujem da ga posetite.

Prevod: Redakcija
Fotografije: Jessica Devnani
Izvor : boredpanda.com | James Gould - Bourn 

« PREV
NEXT »

No comments