NEWS
latest

15 April

Namirnice koje treba da jedete pre treninga

Konzumiranje hrane pre treninga (bilo da ste gladni ili ne) pomoći će vam da se više angažujete i da snažnije trenirate, tako da je najbolje da - 20 do 30 minuta pre treninga - užinate neku od ovih namirnica

SUVO GROŽĐE

Istraživači sa Univerziteta u Kaliforniji otkrili su da su trkači koji su pre završnice trke jeli suvo grožđe, trčali brzo kao trkači koji su imali žvakaće gume, a obe grupe su završile trku pre takmičara koji su samo pili vodu. Nutricionista Marni Sumbal takođe preporučujue i suve smokve.


KREM OD PŠENICE

Previše vlakana može da izazove grčeve u stomaku, a ove vruže žitarice imaju samo jedan gram po obroku, za razliku od ovsene kaše, koja ima četiri.


SAĆE

Jedna kašika saća pruža 17 grama ugljenih hidrata, a možete ga čuvati bilo gde. Ili probajte javorov sirup, ređi je i ima manju koncentraciju fruktoze, pa je nekim ljudima lakše da ga svare.


PUTER OD KIKIRIKIJA

Ako ga jedete 90 minuta pre treninga, imate dovoljno vremena da svarite malo masti i proteina, a ugljeni hidrati će se duže zadržati u vašem organizmu. Razmažite kašiku putera od kikirikija ili badema na tosta ili je pojedite sa bananom.


GRANOLA

Ova žitarica je bogata ugljenim hidratima, a biće dovoljno da pojedete samo malu količinu, kako biste dobili potrebnu energiju.

BANANA

Kada imate problema sa želucem, eksperti preporučuju banane, pirinač, kašu od jabuka i tost, jer su ove namirnice lake za varanje, što ih čini super namirnicama za užinu pre treninga. Međutim, banane imaju dodatnu prednost budući da po komadu pružaju 487 miligrama kalijuma, minerala koji možete da izgubite od znojenja tokom treninga.


SOK OD CVEKLE

Sok istovremeno hidrira i obezbeđuje ugljene hidrate, ali sok od cvekle je sjajan zato što je povezan sa višim nivoima azotne kiseline u krvi, koja vam pomaže da istrčite u istom tempu, ali koristeći mnogo manje energije.




Izvor: http://www.kurir.rs
« PREV
NEXT »

No comments