NEWS
latest

26 April

Ovo je teretana 21. veka u kojoj se vežba dremanje!

Koliko često sretnete osobu koja se može pohvaliti dovoljnom količinom sna pogotovo ako se bavi nekim od savremenih poslova? Da li ste možda i vi među njima?
Upravo je jedna od najčešćih posledica ubrzanog tempa života nedostatak sna koji je veoma važan za pravilno funkcionisanje našeg organizma i očuvanje zdravlja.

Sa ciljem da u ovome pomogne ljudima u Velikoj Britaniji je nastala teretana u kojoj možete “trenirati” dremanje. Da, dobro ste pročitali!

Kako bi se izbegao niz neželjenih posledica stresa i hroničnog umora na naše zdravlje potrebno je adekvatno i dovoljno spavati, a upravo je to ono što nedostaje sve većem broju ljudi.

Osim dovoljno vremena provedenog u spavanju, potrebno je imati i odgovarajuće uslove za spavanje, među kojima se nalaze određena temperatura, ali i izostanak uređaja koji su odavno postali deo naše svakodnevice.

Upravo u ovoj teretani ljudi koji dođu na jedan od “treninga dremanja” imaju priliku da se zaista kvalitetno odmore zato što prvih 15 minuta treninga provode istežući se, a nakon toga 45 minuta spavaju u prostoriji sa idealnom temperaturom.

Prema mišljenju stručnjaka ovakav način odmora u velikoj meri može da ojača naš um, da poboljša raspoloženje, ali i da pomogne u sagorevanju određene količine kalorija.Izvor:  http://edukacija.rs

« PREV
NEXT »

No comments