NEWS
latest

29 July

Kako smršati u nogama i kukovima

Tanje butine, mršavije noge i vitka figura su nešto što je san svake žene. Međutim, često to nije tako lako postići, a i ako uspete da dovedete liniju do savršenstva – teško je postignuto održati. Šta vam je činiti, saznajte u okviru ovog članka.


Kako smanjiti butine? Kako stanjiti noge?

Ako i vi spadate u one žene koje imaju problem sa nakupljanjem masti u predelu butina, a želite smanjiti obim nogu – rešenje je dvojako – vežbe plus zdrava ishrana.

Kako najbrže smršati u nogama – izbor je individualan, jer svaki organizam reaguje drugačije na određene metode mršavljenja. Ono što je sigurno, to je da regulisanje ishrane i redovna fizička aktivnost dovode do brzog gubljenja kalorija – a na taj način se smanjuju telesne masti, a samim tim i obim nogu.
Najbolje i najzdravije vežbe koje možete raditi za mršavije noge jesu kardio-vežbe: biciklizаm, trčаnje, skаkаnje i konopаc. Oko 60 minuta treninga pet putа nedeljno vam možda zvuči naporno, međutim, rezultati mogu biti zapanjujući!

Gledajte da šetate uzbrdo kad god možete, idite stepenicama – jer šetanje na terenu sa nagibom najviše ciljа nа butine, zаdnju ložu i zadnjicu, čime radite na svom donjem delu telа.

Što se tiče ishrane, nemojte preskakati doručak, jer on pokreće vaš metаbolizаm, što podstiče redukciju mаsnih nаslаga, a ujedno dobijate i mršavije noge.

Izbegavajte šećer, naročito rafinisane ugljene hidrаte, i pojačajte unos proteina i vlаkanа. Proteini vаm dаju energiju, pa ćete imati snage za kаrdio-vežbe, koje je inače najbolje raditi ujutru. Tаkođe, proteini učestvuju u izgrаdnji mišićа. Vlakna će održаti tu energiju i učiniti da se osećаte punije.

Gledajte da imate češće i količinski manje obroke, jer će to sprečiti glad i naknadno prejedanje.

Hidratacija je veoma važna. Nije fraza – dnevno treba popiti oko 2 l (8 čaša) vode. Pijte čistu vodu, a izbegаvаjte gazirane sokove, voćne sokove i druge zаslаđene nаpitke.

Vodite računa i o svom odmoru i snu. Redovno i dovoljno spavanje je veoma bitno za mršavljenje.

Kako smanjiti obim nogu – dodatni saveti:

vežbe za topljenje masti na butinama (možete ih pronaći na internetu)
čučnjevi i iskorak vežba su odlični za mršavije noge
hranite se zdravo, smanjite masti i ugljene hidrate, a pojačajte proteine i vlakna
vodite računa o unosu kalorija
razmislite o Atkinsovoj dijeti (nisko-ugljenohidratnoj dijeti).


Kako smanjiti kukove

Donji deo tela koji je jači i veći od gornjeg dela tela je veliki problem za žene, i iz estetsih kao i iz zrdavstvenih razloga. Kukovi i butine su mesto gde se gomila većina nepotrebnih masti, što čini vašu figuru neprivlačnom. Hormoni i nezdrav način života su najveći uzroci nagomilane masti u ovim oblastima.

Srećom, postoje određeni saveti koji vam mogu pomoći da smanjite i oblikujete butine i kukove, oslobodite se od upornih masti i dobijete zategnute, elegantne noge.

Isto tako, postoje mnoge efikasne tehnike, jednostavne promene životnog stila i izbori ishrane za smanjenje masti iz kukova i butina.


Kardio vežbe i trening snage

Odgovarajući režim vežbanja je najbolji način da izgubite masti iz celog tela. Određene kardio vežbe i trening snage mogu eliminisati masti iz vaših butina i kukova. Možete uraditi većinu vežbi za snagu kod kuće bez ikakve opreme. Potrebno je samo da imet prostor koji vam omogućava da se lako krećete.

Možete raditi i na kardio opremi, kao što je sobni bicikl ili pokretna traka, 30 do 40 minuta, najmanje 5 dana u nedelji. Većina teretana ima ove osnovne mašine. Takođe možete proveriti da li prodavnice polovne sportske opreme imaju ove sprave u svojoj ponudi.

Pored toga, radite vežbe snage, uključujući klasične čučnjeve, čučnjeve sa jednom nogom, čučnjeve sa skakanjem, iskorak, 30 minuta najmanje 3 ili 4 puta nedeljno.




Aerobne vežbe

Uz vežbe za jačanje i kardio vežbe, isto treba da uradite aerobne vežbe da tonirate mišiće kukova i butina. Ove vežbe će pomoći da sagorite salo sa svoje unutrašnje strane butina i ostatka tela.

Penjanje uz stepenice je jednostavna aerobna vežba koju možete raditi svakodnevno. Ova posebna vežba podiže vaš metabolizam i radi na mišićima butina. Dok se penjete uz stepenice, držite leđa uspravno.

Biciklizam je još jedna sjajna aerobna vežba koja radi noge, posebno butine. To će takođe pomoći u izgradnji izdržljivosti.

Brza šetnja je još jedna odlična vežba za butine i kukove. To će pomoći da sagorite masti u oblastima više od samo nogu. Uživajte u brzom hodanju 30 minuta 5 dana u nedelji.


Joga

Takođe možete pokušati jogu da smanjite masti u kukovima i butinama. Pored smanjenja masti, joga će povećati snagu i fleksibilnost, i smiriti vaš um.

Suria namaskar (Pozdrav Suncu) je dobro poznata asana u jogi koja će pomoći da tonirate čitavo telo, uključujući i kukove i butine. To može biti veoma korisno za smanjenje masti sa butina. Vežbajte Suria Namaskar dva puta dnevno.

Ostali joga poze uključuju Baddha Konasana, Setu Bandhasana, Ananda Balasana, Utkatasana, Paschimottasana i Veerabhadrasana.

Možete se upoznati sa ovim joga položajima na internetu ili se obratite joga majstorima.



Jabukovo sirće

Jabukovo sirće pomaže topljenje masti i time sprečava nakupljanje masnih naslaga. Takođe sadrži minerale kao što su kalijum, magnezijum i kalcijum, koji takođe pomaže da isterate toksine i sprečavaju zadržavanje vode.

Pomešajte 3 dela sirovog, nefiltriranog jabukovog sirćeta i jedan deo maslinovog ulja ili kokosovog ulja. Koristite ovo za masažu kukova i butina u trajanju od 10 minuta. Pustite da deluje 30 minuta, a zatim isperite vodom. Radite ovo 2 puta dnevno.

Druga opcija je da pomešate 2 kašičice sirovog, nefiltriranog jabukovog sirćeta i malo meda u čaši vode. Pijte ovo svakodnevno ujutru, po mogućstvu pre nego što imate vaš doručak.


Kokosovo ulje

Masirati butine i kukove sa toplim kokosovim uljem 10 minuta dva puta dnevno.


Morska so

Morska so će pomoći toniranje i zatezanje kože na kukovima i butinama. Možete zameniti svoju normalnu prefinjenu so sa keltskom morskom soli. Keltska morska so je puna minerala, koji pomažu da smanjite višak masnih naslaga i zadržati vaše telo hidriranim. Osim toga, možete pripremiti detoksikacijsku kupku kod kuće sa morskom solju.

U kadi tople vode, dodati 2 šolje morske soli i dobro izmešati.

Dodati 6 do 8 kapi bilo kog eteričnog ulja.

Potopiti svoje telo u ovoj opuštajućoj kupki na 10 do 20 minuta.

Uživajte u ovoj kupku nekoliko puta nedeljno.


Aleva paprika

Aleva paprika može pomoći da smanjite masti akumulirane na bokovima i butinama. Osim toga, podstiče metabolizam i pomaže eliminaciji toksina iz organizma.

Dodati 1 kašičicu aleve paprike u prahu i 1 kašičicu rendanog đumbira u sok od 1 limuna u čaši tople vode. Dobro promešati i piti 2 puta dnevno.

Takođe, koristite alevu papriku u svojoj kuhinji.


Promene u ishrani

Zdrava ishrana je ključni faktor u gubljenju težine i održavanji zdravog i zategnutog tela, uključujući i butine i kukove. Evo nekih smernica:

Jedite niskokalorične namirnice. Ograničiti dnevni unos kalorija između 1.200 i 1.500 kalorija. Ako ste muškarac, ograničiti unos kalorija između 1.500 i 1.800 kalorija.

Pratite ishranu sa niskim unosom ugljenih hidrata, kako višak ugljenih hidrata doprinosi telesnoj težini.

Izbegavajte visok unos šećera eliminacijom sokova, energetskih pića i sokova koji imaju visok sadržaj šećera. Da zasladite svoj čaj ili bilo koje drugo jelo, odlučite se za prirodne zaslađivače poput meda.

Pijte nekoliko šolja zelenog čaja dnevno, jer ima antioksidanse koji pomažu gubitak težine.

Dodatni saveti:

  • dobro se naspavajte svake noći da ostvarite svoje ciljeve
  • ne preskačite doručak, hranite se zdravo za doručak
  • nikada ne izgladnjujte sebe da izgubite na težini
  • pijte 1 do 2 čaše svežeg soka od grejpfruta, ovo će vam pomoći da sagorite višak masti.





Izvor: https://dijetaplus.com


« PREV
NEXT »

No comments