NEWS
latest

08 July

Triatlon trka "IronMan" u Austriji

Juče se u Klagenfurtu održala 21-va po redu triatlon trka poznata po nazivu "You are an IRONMAN!". IronMan je jedna u nizu triatlon trka koju organizuje svetska triatlon organizacija  "World Triathlon Corporation" (WTC). Prva triatlon trka održana je 1978. godine na Havajima  u mestu Kailua-Kona. Triatlon trka  "You are an IRONMAN!" privlači svake godine oko 3.000 sportista iz više od 60 zemalja. 

Za "IronMan" koji se održava u Klagenfurtu kažu da je najlepša i najuzbudljivija triatlon trka na svetu zbog lepote pejzaža kroz koju trka prolazi i entuzijazma posetilaca koji budnim okom posmatraju sve etape ove trke. Prijave za ovu triatlon trku bile su popunjene u roku od 15 dana još prošle godine po završetku 20-te trke.

Učesnici se takmiče u plivanju, biciklizmu i trčanju kroz fantastične predele Koruške. Trka traje 17 sati. Kada se čuje znak iz startnog pištolja trka kreće u vodama kristalno bistrog Wörthersees jezera sa plivanjem od 3,8 kilometara. Zatim sledi vožnja biciklima duga 180 kilometara. Etapa sa biciklima ima karakter sličan trci "Tour de France", sa posebnim izazovom za takmičare zbog dva velika planinska uspona, dok posmatrači mogu da uživaju u raskošnoj obali Vrpskog jezera. Na kraju, poslednja etapa je trka maratonske dužine od 42,15 kilometara. Dakle, cela trka iznosi ukupno 226 kilometara. 

Temperatura je i ove godine bila idealna za ovu vrstu trke, između 22 i 25°C, što je za učesnike i posmatrače veoma prijatno.

Autor; Tekst i fotografije Nataša V.







« PREV
NEXT »

No comments