NEWS
latest

15 August

Trik za brže mršavljenje

Najnovije naučno istraživanje je pokazalo da način na koji čuvamo hranu, ali i odakle je jedemo, utiče na to koliko ćemo pojesti, piše Dejli mejl.

Studija koju su sproveli naučnici sa Univerziteta Kornel pokazala je da ćemo više pojesti ukoliko nam je hrana uvek na vidiku, naročito ako je čuvamo u providnim, plastičnim ili staklenim, posudama. Sprovedeno istraživanje je pokazalo da su ispitanici pojeli kolače za 46 procenata brže kada su bili skladišteni u prozirnoj posudi, nego kada nisu mogli da ih vide.Ne utiče samo način čuvanja hrane na to koliko ćemo pojesti, već i veličina posuđa. Naime, istraživanjem su naučnici došli do podatka da se 22 procenta više hrane pojede sa većih tanjira nego sa manjih, iako je poslužena ista količina.

I boja posuđa utiče na tokoliko ćemo pojesti. Studija je pokazala da se više hrane pojede ako se servira na belom tanjiru u poređenu sa crvenim.

Dakle, ukoliko želite da izgubite suvišne kilograme - hranu servirajte na manjem, po mogućstvu crvenom tanjiru, a kolače i grickalice držite u posudi koja nije prozirna.






Izvor:http://www.menshealth.rs
« PREV
NEXT »

No comments