NEWS
latest

08 September

Isplivali novi detalji SVIREPOG UBISTVA starice u Nišu: Ikonopisac živeo u stanu iznad žrtve


Ikonopisac Vladan G. (26) iz Raške, osumnjičen za ubistvo bivše komšinice Nišlijke Jelice Tatarovski (82), uhapšen je u jednom hostelu u centru Beograda.


Posle zločina, u noći između 31. avgusta i 1. septembra, kada je u stanu u Bulevaru Zorana Đinđića 75 u Nišu, staricu izmasakrirao nožem i razbio joj glavu čekićem, Vladan je pobegao.

Dok je bežao ka prestonici, gde će kasnije pokušati da se sakrije, u nedelju po podne, u stanu u Nišu bratanica je našla beživotno telo starice, u lokvi krvi. Obdukcijom je ustanovljeno da je nesrećna žena izbodena nožem i to više od deset puta, kao i da joj je čekićem razbio glavu.

- Već u prvi mah sumnjalo se da ju je usmrtio neko koga je poznavala jer vrata nisu bila obijena. Starica, koja se inače teže kretala i bila slabije građe, mogla je da pusti u stan samo osobu koju poznaje i kojoj veruje - saznaje “Blic” od izvora bliskog istrazi.


Kamere

Tu tezu, da ju je usmrtio neko ko ju je poznavao, potvrdili su snimci video-nadzora zgrade. Kamere su poslednji put staricu živu ovekovečile u 20.30 sati, u subotu 31. avgusta, kada je ušla u zgradu. Osumnjičeni, inače ikonopisac i nekadašnji komšija, kasnije te večeri dva puta je snimljen kako ulazi u zgradu. 

Prvi put je bio u trenerci, a drugi put u šortsu, pokazali su snimci sigurnosnih kamera. Kako je izvesno vreme živeo u toj zgradi, i to na petom spratu kao i starica Jelica Tatarovski, rukom je zaklonio lice, verovatno nadajući se da ga niko od stanara neće prepoznati.

Veštačenje materijalnih tragova nađenih u stanu ubijene potvrdili su da je upravo nekadašnji komšija ubio nesrećnu ženu. Međutim, kako posle utvrđivanja identiteta osumnjičenog za teško ubistvo on nije bio na teritoriji Niša, operativci iz policijske uprave koja pokriva ovoj grad su saznanja o njegovom kretanju dostavili kolegama iz Beograda. 

Inspektori beogradske policije su ubrzo otkrili stan, u samom centru prestonice, u kome se krio osumnjičen za monstruozni zločin.


Stan u centru

Došli su na vrata, i kada im je otvorio, stavili mu lisice na ruke.

- Verovatno je mislio da će u prestonici biti manje upadljiv i da će pre moći da se sakrije, nađe utočište nego u drugim delovima Srbije, zbog gužve koja je u Beogradu. Na sreću, nije uspeo u toj nameri jer je veoma brzo utvrđeno gde se krije. Uhapšen je u strogom centru prestonice, gde se skrivao u iznajmljenoj sobi. Nije se opirao i odmah je predat niškoj policiji - kaže naš izvor i dodaje da je osumnjičeni juče, kasno po podne, priveden na saslušanje u niško Više tužilaštvo.


Motiv i dalje nepoznat

Ono što je, međutim, i dalje nepoznanica jeste motiv teškog ubistva, kako su zločin okarakterisali policija i tužilaštvo. Da li je u pitanju koristoljublje - novac, koga Jelica Tatarovski, bar prema svedočenju poznanika i komšija, nije imala jer je živela skromno od 30.000 dinara penzije ili je staricu, kojoj je bio sused dok je studirao u Nišu, ubio iz nekog patološkog razloga. 

U prilog tome da je osumnjičeni ranije imao psihičkih problema ide i navod njegovih nekadašnjih komšija i suseda ubijene starice, koji su izjavili da se “uvek čudno ponašao, delovao je nestabilno i pokušavao je da se ubije”. Posle neuspelog pokušaja da sebi oduzme život, lečio se, a zatim se okrenuo veri.


Komšije sumnjale

Komšije ubijene starice napominju da je osumnjičeni dve godine živeo u njihovoj zgradi, na spratu iznad Jeličinog. Prema njihovim saznanjima, u poslednje vreme je živeo na relaciji Raška - Beograd, gde je i pobegao posle zločina. One su i posumnjale da bi Vladan mogao biti ubica.📝 Izvor: pink.rs

« PREV
NEXT »

No comments