NEWS
latest

31 December

Ova imena su zabranjena zakonom, evo zašto!

Ako ste pomislili da ste do sada čuli sve čudne ideje za imena, ili da ste videli svakakve sudske odluke, varate se. Predstavljamo vam 10 imena koja su zabranjena

Da li ste se nekada zapitali zašto se deca nazivaju nekim čudnim imenima, i zašto nisu zakonom zabranjena? E pa to su neke države uradile. U Portugalu da dete nazovete nekim tradicionalnim imenom, dok na Novom Zelandu ne smete uvrediti nekog pojedinca iz neke grupe. A nekada ide čak i dotle da je sud u Teksasu jednim roditeljima naredio da sedmomesečnom sinu promene ime iz Mesija (jevrejski spasitelj) u Martin. 

Pogledajte neka od imena za koje bi mogli naići na neodobravanje u opštini.


Anderson

Prezimena koja bi trebalo da su u službi u Nemačkoj su zabranjena, kao i imena objekata i proizvoda, tako da mladi roditelji slobodno mogu da zaborave na bebu Tobisa, Kvinsa, Tejlora. Takođe, obavezno je da se da ime iz kojeg će se znati da li je muško ili žensko.


Bear (medved)

Glumice Alisija Silverston i Kejt Vinslet je trebalo da razmisle o drugačijim menima za decu da kojim slučajem žive u Maleziji. Tamo je zabranjeno davati detetu ime po nekoj životinji, voću ili povrću.


Carolina (Karolina)

Imena koja sadrže slovo C ne mogu se davati deci na Islandu, jer u njihovoj abecedi to slovo ne postoji.


Duke (vojvoda)

Na Novom Zelandu zabranjeno je deci davati ime koje bi moglo uvrediti pojedinca određenih skupina. Tako su zabranjene i sve titule poput Princeza, Princ, Kralj, Major, Vitez.


Sendi (Sandy)

Elis (Alice), Sandy, Laura i Linda zabranjena su imena u Saudijskoj Arabiji jer spadaju u kategoriju koja vređa verske osećaje. Povezuju se s plemićima koji su nearapskog ili neislamskog porekla.


Hermiona

Ovo ime je u meksičkoj provinciji Sonora zabranjeno kako bi se sprečilo konjenje dece. Nedavno su upravo iz tih razloga zbranjena imena i Hari Poter, Džejms Bond i Ledi Di. 


Maja (Maya)

Dok je u SAD u poslednjoj godini rodilo čak 4.000 Maja, u Saudijskoj Arabiji nećete naći nijednu jer je to ime takođe na listi zabranjenih.


Mona Lisa

Iz nekog (ne)poznatog razloga se ovo ime nalazi na listi nedozvoljenih imena u Portugalu.


Sarah

U Maroku je ne sme da se koristi ime Sara ali zato smete arapsku verziju istog imena. Ipak, postoji određena lista imena koja se plaća, pa tako, ukoliko budete želeli, platite i vaše dete će se zvati Adam.


Tom

Vrlo rado će u rodni list upisati ime Tomas, ali nadimak neće. Takođe, imena treba da budu tradicionalna, potpuna i nikako istopolna.





Izvor: Telegraf.rs
« PREV
NEXT »

No comments