NEWS
latest

28 December

Mala ruska apoteka: Ulje kedrovog oraha


Kedrovo biljno ulje koje se dobija hladnim presovanjem kedrovih oraščića, godinama je predmet naučnih istraživanja. Naučnici su jedinstveni u mišljenju da je kedrovo ulje poseban i jedinstveni prirodni sastav, koristan za lečenje mnogih bolesti, koji nema štetnih nuspojava. Po hranljivim i lekovitim svojstvima kedrovo ulje nadmašuje sva poznata ulja.

Kedrov orah i ulje zauzimaju posebno mesto u ruskoj narodnoj i zvaničnoj medicini, a takođe ima uspešnu primenu i u prirodnoj kozmetologiji. Regularna upotreba kedrovog ulja se preporučuje za normalizovanje želudačnog – gastrointestinalnog trakta, prevenciju i lečenje poliatritisa.

Ulje kedrovog oraha pomaže regeneraciju ćelija, zateže zidove krvnih sudova, poboljšava kvalitet krvi i normalizuje krvni pritisak, izbacuje toksine iz organizma, sprečava razvoj ateroskleroze, pozitivno utiče na krvotok i nervni sistem. Vitamin B2 koji se nalazi u ovom ulju blagotvorno utiče na vid, stimuliše regeneraciju hrskavice, kostiju i vezivnog tkiva.

Preporučuje se trudnicama i dojiljama (vitamin E ima važnu ulogu u genetskim procesima, i stimuliše proizvodnju majčinog mleka). Kedrovo ulje je bogat izvor vitamina A, D i B grupe (B1, B2, B3), sadrži pet puta više vitamina E nego maslinovo ulje, prirodni je koncentrat vitamina F i sadrži čak 19 esencijalnih aminokiselina. 



Mala ruska apoteka
Vojvode Stepe 347, 
11000 Beograd





« PREV
NEXT »

No comments