NEWS
latest

29 January

PRVI SRBIN OBOLEO OD KORONOVIRUSA: Student i njegova majka smešteni u karantin u gradu Goi u Indiji!



Srpski državljanin i njegova majka od juče su u karantinu u gradu Goi u Indiji zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom.

Indijski mediji javljaju da je ovo prvi slučaj ovog virusa u Indiji, a srpski student medicine navodno je došao je nedavno iz Kine.

- Srpski državljanin stigao je preko Delhija do Kankone (plaža na jugu Goe). Centralna vlada nas je obavestila o njegovom stanju. Pošto je pokazao i simptome, brzo su ga smestili u karantin - rekao je indijski ministar zdravlja.

Kako navode indijski mediji, srpski student medicine u Vuhanu, vratio se iz Kine u Udžain 13. januara i pokazivao simptome slične koronavirusu. 

U Kini je boravio u gradu koji se nalazi na 750 kilometara od Vuhana, koji je epicentar epidemije opasnog virusa.

On navodno nije primećen na aerodromu u Delhiju. Nekoliko dana proveo je kod kuće u Udžainu, ali kada su se javili prehlada i groznica, s majkom je prebačen u bolnicu.

- Pokazuje simptome koronavirusa, poput suvog i bolnog grla. On je bio u kineskom gradu koji je udaljen oko 750 kilometara od Vuhana, i pratimo njegovo stanje. Uzeti su svi neophodni uzorci za analizu - saopštio je indijski ministar zdravlja.

U bolnici su potvrdili da su uzorci brisa grla majke i sina poslati na analizu.

Inače, u Goi je u toku tuiristička sezona, pa se na aerodromu preduzimaju sve mere predostrožnosti na aerodromu u Goi.


Izvor:
Kurir.rs/ Blic/ FOTO: EPA/XIONG


« PREV
NEXT »

No comments