NEWS
latest

02 May

Biljke koje su vrlo efektne u smanjivanju obima stomaka


Da li ste znali da obim stomaka možete zaista smanjiti bez teških vežbi? Tu vam mogu pomoći biljke u čije smo se delovanje i sami uverili.

Veliki deo viškova na našem stomačiću dolazi od viška vode i nadutosti, jer ne čistimo oragnizam redovno i hranimo se nezdravo.

Ako samo izbacite ili bar smanjite tešku masnu hranu, šećere, gazirana pića, industrijske slatkiše, grickalice, brzu hranu i uključite u ishranu više voća i povrća, maslinovo ulje, sveže salate, te uključite neke od ovih biljaka obim stomaka će vam se garantovano smanjiti.

Svakog dana bi trebalo da sagorimo bar 550 do 650 kalorija i sledimo zdravu ishranu, ali teško je svaki dan držati se tog pravila. Mi ne zagovaramo da se trebate odreći svih užitaka, samo da trebate da ih svedete na minimum minimuma.

Ako ne možete svaki dan da se posvatite vežbanju i pripremanju i konzumaciji zdravih jela onda obavezno probajte sa nekim od ovih prirodnih „lekova“, jer su zaista efektivni u „istanjivanju“ stomaka. Uz to, trudite se da ne lenčarite, otiđite u šetnju umesto da svaki put posle posla „prigrlite“ kauč.Za manji obim stomaka – prirodni lekovi

Čajevi – Čaj od maslačka i zeleni čaj. Čaj od maslačka najbolje pomaže da se rešite viška vode u organizmu. Čaj od korena maslačka će pomoći bubrezima da efektno izbace višak tečnosti i natrijuma. Na ovaj način brzo možete smanjiti obim stomaka. Zeleni čaj ne samo da pomaže da uz pravilnu ishranu i malo fizičke aktivnosti smanjite obim stomaka, već i čisti organizam od toksina, ubrzava metabolizam i povoljno utiče na opšte zdravlje. Pijte dve šolje ovog čaja dnevno.


Limunov sok - Ubrzava metabolizam i značajano utiče na smanjenje stomačića. Pijte svako jutro na gladan stomak toplu vodu sa čistim isceđenim sokom iz limuna (iscedite pola do jedan celi limun u čašu vode). Poželjno je da u toku dana popijete ovu mešavinu bar još jednom. Na ovaj način ćete brže sagoreti masnoću sa stomaka, ali i ojačati jetru.


Krastavac - Uz limun krastavac je odličan za hidriranje tela i sadrži dva važna minerala – sumpor i silicijum. Sprečava nadutost, jer ima mnogo vode i deluje dijuretički. Jedite ga sirovog, u svežim salatama ili celog, a možete u blenderu napraviti i sveži sok od krastavca (ili u sokovniku), pa ga pomešati sa limunom. Pročitajte i Sassy dijeta za manji stomačić i butine.


Jabukovo sirće - Toliko smo puta pisali o ovom divnom sirćetu da savetujemo da ga obavezno imate uvek u svojoj ostavi. Možete ga upotrebiti u kozmetičke svrhe na tako mnogo načina, a važi i za jedan od najzdravijih napitaka za čišćenje organizma. Potpomaže probavu i uništava loše bakterije, čisti naše telo od toksina i sprečava zadržavanje vode. Pomašajte ¼ šolje jabukovog sirćeta sa ¾ šolje vode i pijte ovaj napitak svako jutro.


Bademi - Jedna od najboljih grickalica za mršavljenje. Tek 10 do 20 badema dnevno će vam biti dovoljno. Najbolje je da ih stavite u čašu vode i ostavite preko noći. Ujutro popijte svoju čašu tople vode sa limunovim sokom i nakon 30 do 40 minuta pojedite natopljene bademe.


Izvor:  http://lifepressmagazin.com

« PREV
NEXT »

No comments