NEWS
latest

09 February

Dizeldorf, grad modne industrije


Dizeldorf je grad u zapadnom delu Nemačke, posebno poznat po svojoj modnoj industriji, umetničkoj sceni i univerzitetskom obrazovanju. U domenu bankarstva, komercijalnog oglašavanja i telekomunikacija Dizeldorf se izdvaja kao jedan od vodećih gradova i ubraja se među najbogatije u Nemačkoj.


Iako jak ekonomski i privredni centar, grad je čuven po svom noćnom životu, karnevalima i raznim drugim festivalima i manifestacijama, a posebno po, turistima najomiljenijim, šoping turama.

Podeljen je rekom Rajnom na stari i novi (komercijalni) deo grada.

Sa stotinu galerija, 26 muzeja i renoviranom operom, ovaj univerzitetski grad je postao i veoma važan kulturni centar. Svake godine, u mesecu julu, Dizeldorf je domaćin najvećeg i najposećenijeg vašara na Rajni koji svake godine poseti blizu 4 miliona turista.



Neposredno uz reku pruža se prelepo šetalište, raj za pešake, otvoreno 1997. godine odakle posetioci mogu da uživaju u fantastičnom pogledu na grad. Šetalište je ispunjeno brojnim kafićima, restoranima, galerijama i prodavnicama, tako da turisti mogu lako da izaberu aktivnost kojom će ispuniti svoje slobodno vreme. Šta god da odaberu, svakako se neće pokajati.







Autor: Redakcija Magazina InfoNet

Fotografije: Andres Garcia, Ben Ramirez, Chris, Citizen59, Evgenii Klebanov, Filippo Diotalevi,
Herlbert Bechen, L‚ amande, Metro Centric, Rick Ligthelm, Sam Amil, Sebastian Doorls, Tom

« PREV
NEXT »

No comments