NEWS
latest

17 February

Eliksir za mršavljenje: 3 napitka od banane koja tope masne naslage


Konzumirajući bananu eliminišemo lažne osećaje gladi koji nas često dovode do zabranjenih zalogajčića koji su uzročnici masnih jastučića...


Uprkos ustaljenim mišljenjima da bananu treba izbegavati ukoliko želite izgubiti kilograme ona je jedno od najpoželjnijih sastojaka dijetalnih napitaka i to upravo zahvaljujući kalijumu koji rešava višak vode u telu i vlaknima koji ubrzavaju metabolizam čineći u saradnji s drugim otapalicama masti poput lana i spanaća pravu invaziju na nepoželjno salo na stomaku i struku.

Osim toga, prirodni šećeri fruktoza, saharoza i glukoza odličan su izvor energije za naše telo, pa konzumirajući bananu eliminišemo lažne osećaje gladi koji nas često dovode do zabranjenih zalogajčića koji su uzročnici masnih jastučića, dok su vlakna kojima banana obiluje ključni u ubrzavanju metabolizma.

Bananu koristimo u dijetalnim napicima kao bazu kojoj dodajemo prirodne"neprijatelje" masti poput lanenih semenki, bobičastog voća i spanaća koji između ostalog obezbeđuju našem telu sve  potrebne vitamine i minerale.


Banana napitak s lanenim semenkama

Sastojci:

- 1 banana

- 1 pomorandža

- 2 čajne kašičice surutke

- 2 čajne kašičice lanenih semenki


Banana s bobičastim voćem

Sastojci:

- 1 banana

- 1 šoljica bobičastog voća (borovnica, malina, brusnica)

- 1 čajna kašičica meda

- 1 čajna kašičica rendanog đumbira

- pola šoljice mlake vode


Banana napitak sa spanaćem

Sastojci:

- 1 banana

- 200 g opranog svežeg spanaća

- pola šoljice jogurta s manjim procentom masnoće

- trećina šoljice zobenih pahuljica

- 1 čajna kašičica meda

Priprema ovih napitaka ista je za sve vrste, samo je potrebno sastojke ubaciti u blender i izmiksati. Ove dijetalne, ali pre svega zdrave napitke možete konzumirati kao međuobrok ili večeru, iako najbolji učinak na telo imaju ujutro za doručak jer tada organizam najbolje apsorbuje i prepoznaje sastojke koji će u ovom slučaju napraviti pravu invaziju na vaše masne naslage nataložene oko struka.


Izvor: http://www.elle.rs

« PREV
NEXT »

No comments