NEWS
latest

18 February

Upoznajte San Francisko


San Francisko, grad na zapadu Sjedinjenih Američkih Država, nalazi se u Kaliforniji na obali Tihog okeana. Posle Njujorka, to je drugi najposećeniji grad u Americi. Grad je osnovan 1776. godine, a po svojoj veličini je četvrti najveći grad u Kaliforniji. Veoma je popularna turistička destinacija u svim godišnjim dobima.

  

San Francisko je tokom šesdesetih godina bio sedište hipi pokreta, inspiracija za mnoge holivudske filmove, i nadahnuće mnogih poznatih muzičara i umetnika.




ULICA LOMBARD
Ulica koja ima najviše krivina nalazi se u San Francisku. Ova ulica prava je turistička atrakcija, a našla se i u Ginisovoj knjizi rekorda.





TRAMVAJ

Tramvaj u San Francisku, datira još od kraja XIX veka i jedini je pokretni istorijski spomenik u SAD. Tramvajska žičara duga je 14 km, prolazi kroz tri najstarije ulice centra San Franciska, a strujni kablovi smešteni su u samom putu. Ako ste u blizini tramvaja obavezno uskočite u tramvaj i uživajte u prelepom pogledu na grad vozeći se uzbrdo i nizbrdo po najnaseljenijem delu San Franciska.





POSLOVNI DEO SAN FRANCISKA

Pier 39 je raskošna “shopping” zona, sa mnogo specijalizovanih prodavnica i mnoštvom ribljih restorana. Sa terasa zgrada pruža se sjajan pogled na luku i zaliv San Francisko.





Tekst i fotografije: Isidora M.

« PREV
NEXT »

No comments