NEWS
latest

15 February

Tokio, firma nudi mačke kao terapiju protiv stresa

Jedna firma u Japanu, zemlji gde su kompanije poznate po dugom radnom vremenu i često stresnoj hijerarhijskoj disciplini, pronašla je terapiju za smanjenje stresa – mačke.

U maloj tokijskoj kancelariji informatičke firme „Ferej“ devet mačaka skaču na kolena zaposlenima, šetaju se po tastaturama, spavaju, jedu i slobodno se kreću po prostoriji.

Direktor kompanije Hidenobu Fukuda uveo je svoju politiku „mačke u kancelariji“ 2000. godine na zahtev jednog od svojih saradnika i dozvolio zaposlenima da dođu sa svojom mačkom.

Rekao je i da daje 5.000 jena (40 evra) mesečno svakom ko spase mačku.

I druge japanske kompanije su se okrenule životinjama da smanje stres i napetost na radnom mestu. U japanskom ogranku firme „Orakl“ pas nazvan Kendi postao je njihov „ambasador, zadužen da prima goste i smiruje zaposlene“, što može da se pročita na njihovom internet sajtu. „Orakl“ u Japanu ima psa u kancelariji od 1991. i Kendi, koja je četvrti pas po redu, sada ima svoj Tviter i Instagram nalog.

Kompanija za ljudske resurse „Pasona grup“ zaposlila je u punom radnom vremenu dve koze 2011. godine i dve alpake 2013, delimično u terapeutske svrhe.

Tokio ima šezdesetak kafea gde su zvanično dozvoljene mačke i gde se slobodno šetaju među klijentima.Izvor: Beta.rs
« PREV
NEXT »

No comments