NEWS
latest

14 February

Vodopadi Triberg

U srcu Švarcvalda u gradu Triberg, nalaze se na nadmorskoj visini od 873 m vodopadi koji su najviši i najpoznatiji vodopadi u Nemačkoj. Oni su posebna turistička atrakcija, a visina vodopada je 163 m.
Slapovi su podeljeni u dve kaskade. Sredinom 19-tog veka vodopadi postaju turistička atrakcija i privlače posetioce iz svih krajeva Evrope, kao i turiste iz celog sveta.
Vodopadi se nalaze u samom centru grada, a za posetioce postoji pet ulaza. Ceo park je izuzetno uređen sa puno različitih detalja i simptaičnih figura patuljaka. Do samih vodopada dolazi se asfaltnom stazom koja se završava prelazom preko dva drvena mostića.
Šuma je puna veverica i na svakom koraku možete naići na hranu za veverice. Pa ipak, u hladnim danima treba Vam i sreća da ugledate veverice i fotografišete ih.
U zimskom periodu je zbog bezbednosti posetilaca dozvoljen pristup samo do prve kaskade, dok se leti možete popeti i do samog vrha. Čini se da su vodopadi najlepši u zimskom periodu jer zamrznuta voda slapova pravi pravu zimsku čaroliju. 

Triberger Wasserfälle Germany
Tekst i fotografije: N.V.


« PREV
NEXT »

No comments