NEWS
latest

02 May

Šta ženu čini damom!?


Dama ne mora da nosi najnovije i najskuplje "krpice", ali mora uvek da bude čista, uredna i da vodi računa o svom ponašanju.

Obucite se kao dama 
Ne, odeća zaista ne čini čoveka, ali najbolji način da počnete da se osećate kao dama je da tako i izgledate. Suknja ili haljina doprinose ženstvenom izgledu, ali to ne znači da treba da zaboravite na pantalone. Ženstvenost podrazumeva brigu o izgledu, što znači da nikako ne treba da idete sa flekom na majici ili nosite boje koje "ne govore" jedna sa drugom. Takođe,  imajte na umu da dame ne psuju - makar ne u javnosti.

Informisanost 
Za pravu damu, važno je i obrazovanje i opšta informisanost - ona ne služi samo za gledanje, već bi trebalo i da ima i svoj stav o temama koje je zanimaju.

Držanje 
Način na koji dame hodaju, sede, kreću se, bitno je drugačiji od načina na koji to rade žene koje nisu baš ženstvene. Da li ste ikada videle jednu princezu ili kraljicu da hodaju pogrbljene? Sigurno da niste! Dame hodaju pravih leđa, ponosno i sa stilom.

Sedenje
Kada sedite, prekrstite noge i iskosite ih blago u stranu kad god je to moguće. Sindrom mrtve zadnjice ili glutealne amnezije nastaje ako dugo sedite u istom položaju.


Važan je i ton 
Na to kakav vam je glas, ne možete da utičete, ali na ton kojim govorite, možete. Dame uvek govore nežno, dovoljno glasno da ih čuju, ali nikada ne viču na javnom mestu.


Dela govore više od reči
Znamo da ste to već čule nebrojeno mnogo puta, ali zaista, dozvolite da vaša dela govore umesto vas i bićete ženstvenije nego ikad! Žene koje jedno govore, a drugo rade, zaista niko ne doživljava kao dame.

Ponašanje je važno
Čak i da je obučena po poslednjoj modi, drska ili žena koja flertuje sa svima, teško da će biti doživljena kao dama od strane drugih. Dakle, akcenat stavite na ponašanje!  

Maniri 
Najzabavnija i najlepša devojka na svetu ne može se smatrati damom ako ne zna šta su to dobri maniri. Imajte na umu da su vaša ljubaznost prema drugima, reči koje koristite svakodnevno, da li žvaćete zatvorenih usta, odraz vaše ženstvenosti i lepih manira.

Skromnost 
U svetu u kojem svakodnevno gledamo devojke, poznate i "smrtnice", kako se obnažuju da bi privukle pažnju, lako je pomisliti da je to OK. Ne morate da se umotate od glave do pete, ako to ne želite, ali malo umerenija, zatvorenija odeća je još jedan korak ka ženstvenosti.






Izvor: mondo.rs

« PREV
NEXT »

No comments