NEWS
latest

15 June

Čemu služi dnevnik zahvalnosti i zašto ga morate imati?

Ljudi kao da su programirani da lakše pamte i da se češće prisećaju ružnih, umesto lepih stvari koje su im se desile, koje su proživeli ili o kojima su nešto čuli.

Pozitivno gledanje na svet može vam doneti samo još više lepih stvari u život, zato je važno održavati ovakav način mišljenja i življenja.

Kako biste bili sigurni da nećete zaboraviti sve lepo što vam se događa svakog dana – bilo bi najbolje da vodite dnevnik lepih stvari, odnosno dnevnih zahvalnosti!


Dovoljno je da odvojite desetak minuta svakog dana da u svoj dnevnih zahvalnosti napišete nešto lepo, nešto što vas je tog dana usrećilo.

Dnvenik sreće će vas redovno podsećati da vi zapravo imate sreće u životu i u trenucima kada u to posumnjate – dovoljno je samo da malo prelistate tu svoju svesku – i biće očigledno!

Možda je baš početak nedelje, meseca, godine, novog godišnjeg doba ili neka druga značajna prekretnica u vašem životu – promena posla, mesta stanovanja, dolazak deteta na svet – znak da biste trebali da počnete sa svojim dnevnikom sreće.

Zahvaljujući dnevniku zahvalnosti – naučićete da cenite svakodnevne sitnice koje zaista čine život srećnim.

U dnevnik možete pisati bilo šta što vas je učinilo srećnim tog dana – da li je u pitanju bila kafa sa prijateljicom koju dugo niste videli, šetnja sa svojom decom, čitanje omiljene knjige ili uživanje u sladoledu – nije važno, bitno je da ste zahvalni na svim srećnim trenucima u životu – koliko god oni kratko trajali.


Izvor: http://edukacija.rs

« PREV
NEXT »

No comments