NEWS
latest

14 March

Loše navike iz spavaće sobe

Spavaća soba u svakom domu treba da bude ona posebna oaza mira gde odlazimo da se opustimo, odmorimo i napunimo baterije za novi radni dan.  Uprkos tome mnogima je uređenje i sređivanje spavaće sobe na dnu liste prioriteta jer „u nju gosti ne ulaze“ što je potpuno pogrešan pristup.

Naime, greške koje pravite tokom sređivanja i čišćenja spavaće sobe mogu uticati na kvalitet vašeg sna kao i na vaše raspoloženje, a to nikako ne želite.  Ako želite izvući maksimum od ovog prostora onda bi trebalo da izbegavate ove organizacione greške. I nemojte biti strogi prema sebi. Svi ih radimo.



(Ne)Pospremanje kreveta

Kad je ovo u pitanju, vaša mama je bila u pravu. Pospremanje kreveta svako jutro je veoma važno. Ne samo što nakon toga vaša soba odmah djeluje urednije, već sam taj proces pospješuje produktivnost i mentalno zdravlje. Budimo realni, za to vam neće biti potrebno više od dva minuta vašeg vremena. Naterajte sebe da dve sedmice, svako jutro pospremite krevet čim ustanete i videćete promenu.

Ako je jedan od razloga zbog kojih ne volite pospremati krevet hrpa dekorativnih jastuka koje vam se ne da slagati onda vam preporučujemo da ih izbacite iz sobe, stavite ih u dnevni boravak ili gostinsku sobu.


Čišćenje za vreme menjanja posteljine

Možda će vas ovaj tekst podstaći da odmah krenete sa čišćenjem spavaće sobe, ali vas molimo da ne napravite jednu kardinalnu grešku. Većina nas sa čišćenjem sobe kreće nakon skidanja prljave posteljine što je poptuno pogrešno.  Ako budete usisavali ili brisali prašinu dok su vam madraci i  jastuci „goli“ sva prljavština će završiti upravo na njima, a to svakako ne želite. I zato uvek prvo očistite sve površine pa tek onda menjajte posteljinu.


Ignorisanje madraca i jastuka

U spavaćoj sobi ima mnogo stvari koje treba održavati čistima, ali koje ne možemo jednostavno staviti u veš mašinu, a to su jastuci i madraci.  Iako su prilično zaštićeni posteljinom to nije dovoljno. U većini slučajeva, jastuke možete staviti u mašinu, ali sa madracima će posao biti nešto teži.

Veoma je važno da madrace redovno usisavate dok mrlje možete tretirati sa sodom bikarbonom. Idealno bi bilo da madrac pospete sodom, ostavite 24 sata i onda usisate. Na taj način će nestati eventualni neugodan miris, ali i mrlje.


Izvor: https://kucica.net
« PREV
NEXT »

No comments