NEWS
latest

25 December

Decembar u Srbiji: 6 stvari u kojima uživamo iščekujući praznike

Ukoliko poslednji mesec ove godine provodite u Srbiji, sigurno ćete uživati u nekoj od ovih manifestacija i zabavnih aktivnosti obojenih novogodišnjim svetlima i pesmama.


„Vinterfest“ u Subotici 

U srcu jednog od najlepših gradova Vojvodine, dešava se prava timska mala bajka. Od 5. decembra do 15. januara, subotičke ulice preplave znatiželjni i euforični posetioci koji uživaju u različitim sadržajima i jednoj zimskoj čaroliji.


Osim raznovrsnih novogodišnjih poklona, ovde ćete naći i fenomenalnu vruću rakiju, kao i subotičke specijalitete, a uživaćete i u zvuku veselih božićnih i novogodišnjih pesama. 

Skijanje 

Kopaonik je pravo mesto za sve ljubitelje skijanja. Okupljanje skijaša se tradicionalno održava na ovoj planini svake godine od 3. do 6. decembra i okuplja više od 10 hiljada ljubitelja ovog sporta. Tradicionalno otvaranje ove manifestacije je uvek pravo iznenađenje. Osim skijanja, ovde se održavaju razni koncerti, okupljanja, promocije, takmičenja i lutrije, a tokom skijaških dana, svim učesnicima je obezbeđen popust na iznajmljivanje zimske opreme. 


Vršačke "Praznične đakonije"

Za one koji obožavaju srpsku tradicionalnu kuhinju, posebno božićne specijalitete, ova manifestacija će biti prava poslastica. Izložba srpskog tradicionalnog stola, suvenira, delikatesa i poslastica se tradicionalno održava u Vršcu 12. decembra. Na ovoj manifestaciji, osim degustacije srpskih jela koja se pripremaju za Božić, posetioci će upoznati i tradicionalnu srpsku kuhinju, stara jela koja su uglavnom spremale naše bake. Ovo je jedna jedinstvena izložba hrane, kao i vršačkog vina koja privlači ne samo domaću, već i stranu publiku. 


Božićni Festival u Galeriji

Novogodišnji i Božićni festival  će trajati sve do Božića, 7. januara!

Praznično  ukrašena Galerija pripremila je brojna dešavanja za sve generacije i to na dve lokacije, na Kula trgu u prizemlju i na Savskom trgu na prvom spratu, a ulaz u ovaj jedinstveni praznični svet pored Save je besplatan. Osim dobre zabave i pozitivne energije, posetioce očekuju i brojna iznenađenja.




Beogradski Novogodišnji vašar

Veliki zabavni park, veliki broj predstava, aktivosti i igrališta već godinama privlače kako Beograđane, tako i posetioce iz regiona, pa je on s razlogom jedan od omiljenih decembarskih događaja u Beogradu. Krajem svakog decembra posetioci uživaju i u zimskom festivalu piva, koncertima, božićnim ukrasima, igračkama i slatkišima. Ova manifestacija okuplja po nekoliko hiljada posetilaca godišnje već 57. godinu za redom. 



Ulice koje odišu prazničnom atmosferom 

Jedistven osećaj koji pružaju ulice svih srpskih gradova tokom ove praznične euforije je neopisiv. Skoro da ne postoji mesto koje nije dekorisano raznobojnim svetlima, i u kojem ne možete naći muziku, ulične izvođače, pečeno kestenje i kuvano vino. Svi veći gradovi imaju svoj poseban program koji se sastoji od predstava, koncerata i raznolikog zabavnog sadržaja, a najzabavnija je obično popularna Ulica otvorenog srca, koja se u prestonici održava 1. januara.



« PREV
NEXT »

No comments