NEWS
latest

06 December

Intervju: Sloboda Mićalović - Mnogo je razloga za sreću

Proslavljena glumica ističe da su joj porodični mir i sklad na vrhu liste prioriteta, a da je savršena veza puna razumijevanja koju ima sa svojim suprugom, glumcem Vojinom Ćetkovićem, stub zajednice u kojoj su na prvom mjestu njihove nasljednice, bliznakinje Vera i Mila 


Ljubav je najvažnije osjećanje u životu popularne glumice Slobode Mićalović (34) koja skoro deceniju i po uživa u emotivnoj vezi i braku sa kolegom Vojinom Ćetkovićem (44). Pored toga što su oboje uspješni u svojim poslovnima, supružnici najviše pažnje posvećuju njihovim šestogodišnjim bliznakinjama Mili i Veri koje su likom i karakterom potpuno iste kao i njihovi roditelji. I dok bi mnogi možda rekli da je Sloboda ostvarila sve svoje velike životne ciljeve pošto je glumila u brojnim pozorišnim komadima i TV serijama, ali i u filmu Emira Kusturice Na mliječnom putu u kom je igrala sa Monikom Beluči, ona i dalje mašta o danima koji dolaze. 


Tačna i pravična Boba, kako joj tepaju njeni najmiliji, mnogo pažnje posvećuje porodici, a s obzirom na to da je veoma organizovana i brižna, već planira kako će njen život izgledati za deset godina i na koji način će vaspitavati svoje djevojčice kada uđu u pubertet. S obzirom na to da je u aprilu imala više nego uspješnu premijeru pozorišne predstave Frenki i Džoni, a da je njen suprug nedavno nagrađen prestižnim priznanjem Milivoje Živanović za ulogu Otela u istoimenoj predstavi svog matičnog Jugoslovenskog dramskog pozorišta, odlučili su da uskršnje praznike provedu u svojoj vikendici nadomak Beograda, koja za njih predstavlja centar za relaksaciju i porodično druženje. Iako ne voli da priča o svom privatnom životu, u intervjuu za Story sa mnogo ljubavi govorila je o ćerkicama, suprugu, tradiciji, ali i najintimnijim planovima i željama.


Nedavno je u Narodnom pozorištu bila premijera predstave Frenki i Džoni. Kritika i publika slažu se da je komad odličan, jeste li vi zadovoljni kako je na kraju sve ispalo?

– Jesam. Prvi put u životu radila sam duo-dramu i smatram da je monodrama eventualno teža, ali ovo je zaista bili specifično iskustvo. U toku pripreme bilo mi je lijepo sa Igorom Đorđevićem, Teom Puharić i ostatkom ekipe, ali moram da priznam kako je ovo ipak bio veliki izazov za mene. Uz ovu predstavu mogla sam da vidim gdje se nalazim što se tiče pozorišta. Veoma je teško držati pažnju sat i petnaest minuta, a da to ne bude neka klasična komedija gdje će se publika konstantno smijati pa da ih tako zavaravate i oduzimate im vrijeme. Ovdje je riječ o romantičnoj predstavi s elementima komedije i drame, a zahvaljujući mom dobrom partneru, uspjeli smo da je odlično iznesemo. Igor Đorđević je prvak Narodnog pozorišta, ima veliko iskustvo u teatru i apsolutno sam mogla da mu vjerujem. Mnogo smo radili zajedno u pozorištu tako da smo jedno drugom davali podršku i uvijek bili otvoreni da kažemo kada nismo zadovoljni. Zbog toga smatram da je upravo ta komunikacija bila neophodna da napravimo dobru predstavu. Uradili smo komad na temu koja interesuje čitavu našu generaciju: usamljenost, strah od vezivanja, način kako da opstaneš u muško-ženskim odnosima… Naravno da smo kao zreli ljudi ostavili pitanje, ali i dali otvorenu podlogu da njih dvoje provedu život zajedno, jer su to ipak dva emotivno osakaćena bića koja se pronalaze i imaju svoje zajedničke stvari. Kada su me pitali da li srećan završetak ipak postoji, odgovorila sam nisam sigurna, mi smo našim likovima samo ostavili mogućnost da srećno žive. A kako bi bilo kada bismo maštali, to zaista ne znam, jer sve veze počnu lijepo, a često se završe ružno.


Možete li za sebe da kažete da živite srećan i ispunjen život?

– Zavisi šta ko očekuje od života, ali ja mogu da kažem da sam uz Božju pomoć napravila svoj svijet. Kada se osvrnem oko sebe, shvatim da sam zaista srećna zbog toga što imam porodicu koja njeguje prave vrijednosti i zdrav pogled na život. Vojin i ja imamo ista shvatanja kada je riječ o braku, a to je da nismo vezani okovima, već svako ima svoje vrijeme, aktivnosti i navike. Jedno drugo poštujemo, kao i sisteme funkcionisanja u nekim momentima. Naravno, kada imate porodicu, potrebno je da se u mnogim segmentima prilagođavate.


Pravite li kompromise u životu, s obzirom na to da ste nekada vi više poslovno angažovani, a drugi put suprug. Kako se organizujete?

– Ako radim više, suprug će preuzeti brigu o kući i djeci, ali i obrnuto. To je normalan slijed događaja, ja to ne doživljavam kao žrtvovanje ili kompromis. Mislim da je ovaj naš četverac dobro organizovan i za sada odlično putuje.


Imate li želju da taj četverac postane peterac?

– To ste me pitali više puta, ne znam, vidjećemo…


Kada smo prošli put razgovarali, rekli ste da proširenje porodice zavisi od posla, planova… Da li vam je sada želja jača, razmišljate li češće o još jednoj bebi?

– Ni prvog puta nije bilo razmišljanja, samo se radilo o čistoj želji. Ona postoji i sada…


Šta je to čime vas vaše dve djevojčice oduševljavaju?
– Mnogo toga, ali nezahvalno je pričati o svojoj djeci, a da to zvuči realno. Kada je reč o našim ćerkama, ono na šta sam ponosna jeste to da su samostalne, vrlo dobro funkcionišu sa ostalom djecom, vrijedne su, svoje obaveze izvršavaju bez pogovora i vole prirodu.

Često sebi kažem: Bogu hvala za ovo. Ne mislim da je njihovo ponašanje uslovljeno isključivo našom zaslugom, jer nekako mi se čini da im je od Boga dato da imaju dobru podlogu koju mi samo uobličavamo. Jako sam ponosna i srećna mama.


Sa suprugom se rijetko kad pojavljujete u javnosti, ali kada to ipak uradite, čini se da ste zaljubljeni kao prvog dana. Da li utisak koji ostavljate vara?

– Ne! Evo, baš sam sinoć sam razmišljala, 13 godina smo zajedno i to je baš mnogo, a čini mi se kao da smo tek prije nekoliko meseci počeli vezu. Naša ljubav i strast gore istim žarom. Ipak, kada u novinama pročitam kako muž hvali ženu i obrnuto, obično poslije toga u sljedećem broju glavna vijest je njihov razvod. Zbog toga ne želim da pričam o tome, samo mogu da kažem da je sve i dalje apsolutno svježe (smeh).


Imate li neku neostvarenu želju i šta je to što biste voljeli da vam se dogodi u skorije vrijeme?

– Uvijek imam mnogo želja i volim da se nadam. Izuzetno mi je važno da želim i da se nadam jer ne volim da se vraćam unazad. Kada je riječ o poslu, želim da uživam u našem filmu i cijeloj toj priči. Što se privatnih stvari tiče, neka ostane sve kao do sada i biće u redu.

 


Kako vidite sebe za deset godina?

– Voljela bih da nam kao glumcima ne bude stresno u Srbiji i da se kultura podigne na nivo kom pripada. Da glumci, sportisti, muzičari, naučnici, književnici budu neko ko će prezentovati zemlju u inostranstvu. A što se tiče moje karijere, voljela bih da i dalje imam kontinuiran rad kao do sada, ali i da se oprobam u nekim inostranim produkcijama, da vidim kako to tamo funkcioniše. Željela bih da više putujem, da se u Srbiji srede neke stvari, pa da mogu sa svojom porodicom da planiram odmor od mjesec dana. Najvažnije je da za deset godina svi budemo živi i zdravi. Jako je teško planirati danas i znati šta će biti sutra, a samo tokom ovih nekoliko mjeseci izgubila sam par prijatelja.


Majčinstvo vam je donijelo zrelost, a pored velike odgovornosti koju osjećate za svoju djecu, šta se još promijenilo?

– Živim ljepši deo života jer kada postanete majka, naučite da svoje vrijeme koristite na najbolji mogući način, da cijenite svaki minut sa porodicom, prijateljima, u kući i van nje, na poslu, da dajete svoj maksimum, što meni veoma prija. To mi donosi mir, stabilnost i odlučnost, mogućnost da vidim dobre ljude oko sebe i prijatelje koji to u međuvremenu više nisu. Mnogo stvari se promijeni, ali sve u moju korist. Kada zbog razmimoilaženja u stavovima i pogledima na svijet gubite prijatelje, to je težak momenat, ali onda se pojave neki drugi mnogo kvalitetniji.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Film "Santa Maria della Salute" Zdravka Šotre, koji su realizovali RTS i „Vižntim“, biće premijerno prikazan 20. decembra u Centru „Sava“. 

Nakon tri godine rada na scenariju, reditelj Zdravko Šotra snimio je film koji će dočarati burnu životnu priču Laze Kostića, esejiste i pesnika najlepše ljubavne pesme srpske poezije.


Ovo je ljubavna priča o odnosu najvećeg pesnika srpske književnosti i mlade, učene, lepe Lenke Dunđerski. Film je sniman na lokacijama u Novom Sadu, Subotici, Somboru, na Cetinju, u Boki Kotorskoj i Veneciji.

Glumačka postava "Santa Maria della Salute"

Uloge Laze Kostića i Lenke Dunđerski poverene su Vojinu Ćetkoviću i Tamari Aleksić.

Osim njih, u glumačkoj podeli koja broji više od pedeset glumaca svih generacija, našli su se i Sloboda Mićalović, Dejan Lutkić, Nebojša Dugalić, Nela Mihailović, Aleksandar Berček, Svetlana Bojković,  Nataša Ninković, Milica Gruičić, Maja Šipovac i mnogi drugi.



Izvor: chic-magazin.com  | mojtv.net

« PREV
NEXT »

No comments