NEWS
latest

09 April

4 čarobna filmska mesta

Filmovi i putovanja mogu da posluže kao beg od realnosti, prilika da makar na kratko zaboravimo na svakodnevne brige.

Dok filmovi imaju mogućnost da nas istog trenutka odvedu u novi svet, na daleko ostrvo ili u grad budućnosti, putovanje nam dozvoljava da u svemu tome uživamo svim svojim čulima. Možda vaša avantura neće biti filmska, ali je svakako sa vama u glavnoj ulozi.


1. Salzburg, Austrija: Moje pesme, moji snovi

Mirabell palata i vrtovi (Foto: Ross Hill )

Oduvek ste želeli da trčite preko poljane i pevate iz sveg glasa, kao Marija, glavna junakinja filma Moje pesme, moji snovi? Zamišljate sebe kako vozite bicikl kroz Salcburg ili se udajete u predivnoj katedrali?

Posetite Salcburg i doživite bajku. Postoji više tura i ekskurzija, ali je Panorama Tours najoriginalnija - jer su se njihovi autobusi koristili za potrebe snimanja filma. 

Možete da posetite i Nonberg opatiju gde se Marija zamonašila, Mondze katedralu gde se venčala ili zamak Leopoldskron koji joj je bio dom.


2. Tokio, Japan : Izgubljeni u prevodu

Pogled sa prozora sobe hotela Park Hyatt u Tokiju (Foto: jaybergesen )

Ljubavna priča između američkog glumca koji preživljava krizu srednjih godina dok snima reklamu u Japanu i depresivne žene koja prati muža na poslovnom putu. 

Ovaj film nominovan za Oskara je sniman u dva distrikta - Šinjuku i Šibuja. Park Hyatt hotel, gde se njih dvoje upoznaju, jedan je od najboljih i najskupljih u gradu. 


3. Skopelos, Grčka: Mama Mia

Skolelos

Nastao od klasične pesme grupe Aba, ovaj mjuzikl će vas naterati da posetite grčka ostrva ukoliko do sada već niste. Sniman je na Skopelosu i Skiatosu. 

Kastani plaža gde je snimana pesma "Does Your Mother Know" odvija se u mestu Glisteri, na severnoj obali Skopelosa.


4.  Matamata, Novi Zeland: Gospodar prstenova

Matamata - (Foto: zach.hodgson)

Očaravajući scenario ovog filma stavio je Novi Zeland na vrh svetskih turističkih mapa. Sniman je 274 dana, a više od 350 setova postavljano je na oko 150 lokacija. Ovo je prvi put da je filmska trilogija snimana odjednom, što je čini najvećom produkcijom u istoriji. 

Brda Matamata su dom hobita, a turisti mogu da posete Hobiton. Kvinstaun je poslužio za Eregion brda i Pillars of Argonath.


Izvor: B92


« PREV
NEXT »

No comments