NEWS
latest

01 November

Intervju: Minja Subota

Minja Subota: Muzičke manifestacije gde se deca kritikuju su protivzakonite i nepedagoške


Minja Subota, autor i voditelj decenijske dečje emisije „Muzički tobogan“ oglasio se povodom muzičkih takmičarskih emisija za decu koje se mogu videti danas na televiziji. Posebno je istakao odnos sveta šoubiznisa prema deci, izbor muzike koja ima se servira rekavši sledeće:

– Svaka manifestacija koja je upućena deci polazi iz srca entuzijasta. Deci se treba, kao što je Duško Radović rekao, obraćati sa poštovana deco i treba im poklanjati samo najbolje. Takve manifestacije su praznici dečiji i događaji koji deca pamte, ako se lepo organizuju i imaju određenu dozu zabave i edukativnosti. Toga treba da bude sve više i toga nikada nije mnogo – ističe Minja Subota.

– U Evropi postoje akcije da se deci ukinu telefoni. Jer oni gube sat – dva dnevno od života, od obrazovanja, društvenog života. Sad se pojavila neka nova dimenzija kojoj trebamo pristupati da bismo spasli decu. Drugo, nema vanškolskih aktivnosti. O nama su se ranije brinuli. Mi smo išli na brojne sekcije. Iz tih likovnih sekcija su ponikli urednici listova, književnici, istorija srpskog slikarstva.

– Mi smo pravili programe koje su porodice gledale, gde su se deca zabavljala i edukovala. To je majstorija napraviti. Kad smo mi radili i stvarali taj Tobogan, mi smo to radili sa ogromnim zadovoljstvom, entuzijazmom, trudili smo se da deci ponudimo samo najbolje.

Te “Zvezdice”, prvo repertoar koji pevaju i vreme u koje se to održava i način na koji se oni takmiče, to uopšte ne pripada deci. To bi ministar prosvete morao da zabrani. Protivzakonito je i nije pedagoški da decu izvodite da pevaju i da ih žiri kritikuje pred milionskim auditorijumom. Deca trebaju da pevaju, ali ako hoće da se takmiče to da rade u svom okruženju. Nemojte roditelji da verujete da će bilo ko za vašu decu učiniti više od vas. Vi morate da ste u prvim borbenim redovima. Vaša deca su vaše najveće bogatstvo.


Izvor: prvikorak.info



« PREV
NEXT »

No comments