NEWS
latest

06 December

Vladimir Kovačević: Primljen sam na glumu zbog imitacije Kristijana

Mladi glumac opisuje kako je od uspešnog sportiste postao glumac i kako se navikao na popularnost koju mu je preko noći donela serija "Istine i laži" 


Ipak, prijemni ste položili iz prvog pokušaja?
- Da, i bez ičije pomoći. Izabrao sam da se predstavim kao Jerotije iz "Sumnjivog lica" i monologom iz "Mletačkog trgovca", govorio sam stihove pesme "Greh" Duška Trifunovića, a moj glavni pik su bile imitacije poznatih ličnosti. Imitirao sam Josifa Tatića, Buks ov knjige i Kristijana Golubovića. Mora da im se to svidelo kad su me primili.


Imate li uzore u poslu?
- To su starije kolege Nebojša Glogovac, Ljubomir Bandović i Dragan Mićanović, a od stranih na prvom mestu je Edvard Norton.


Jeste li se navikli na popularnost koju vam je donela serija "Istine i laži"?
- Moja koleginica s klase Marina Ćosić dobila je ulogu Sofije i preporučila nekoliko nas za kasting. Marini sam zahvalan što sam dobio ulogu Arse. Lepe su reakcije publike na moj lik. Srećan sam jer sam dobio ovako veliku šansu. 


Kako su vas prihvatile starije kolege u seriji?
- Nekako su svi zaštitnički nastrojeni prema meni jer mi je ovo prva uloga. Imam tu sreću da radim u zaista divnoj ekipi.


Iako ste se godinama bavili sportom, život vas je odveo u glumu.
- Trenirao sam vaterpolo gotovo 14 godina. Počeo sam u Partizanu, a najduži period sam proveo u Tašu. Ipak, prestao sam da treniram i odlučio se za glumu. Ne nedostaje mi vaterpolo, ali bih vrlo rado opet stavio kapicu i skočio u bazen. Voleo bih da odigram na filmu ili u seriji nekog plivača ili vaterpolistu.

Autor: Ljubomir RadanovIzvor: glossy
« PREV
NEXT »

No comments