NEWS
latest

03 December

Najbolji zimski detoks!

Loša ishrana posebno ukoliko je bazirana na premalo kuvane hrane i pretrpana brzim zalogajima u našem telu ume da stvori gorčinu i osećaj kao da nosite neki teg. 

Posledica je onaj poznati 'kamen' u želudcu, malaksalost i nedostatak energije, a sve te boljke delimično će olakšati miks povrća i voća koje čiste organizam, pogotovo regulišu probavu.

Šargarepa – puna hranljivih vlakana i antioksidanata – karotena koji se u telu pretvara u vitamin A, spada u porodicu narandžastog povrća koje podstiče sistem za varenje na ubrzani rad, te rešava zastoj uzrokovan pretrpanošću.

Grejp – najpoznatije voće u svakom napitku čija je uloga čišćenje organizma obiluje vitaminom C, topi masnoće i pretvara ih u energiju.

Krastavac – zahvaljujući obilju vlakana pojačava osećaj sitosti, prirodni je diuretik pa umiruje nadutost i čisti telo od toksina.

Menta - ubrzava i kontroliše sistem za varenje i smiruje želudac.

Sastojci:

½ litre vode |  1 grejp |  2 velike šargarepe

1 krastavac |  dve kriške đumbira |  5 listića nane/mente


Priprema:

Ogulite grejp, šargarepu i krastavac te ih narežite na okrugle, plosnate delove, ubacite u blender i miksujte na najsitnije. Dodajte vodu, đumbir i ponovno sve izmešajte, potom na kraju dodajte listiće mente. Pripremljeni napitak konzumirajte dva puta dnevno najbolje ujutro i pre ručka.


Izvor: http://www.pressonline.rs

« PREV
NEXT »

No comments