NEWS
latest

23 December

Novogodišnji pokloni koji vrede najviše!


I ne, ne pričamo o „uradi sam“ rešenjima koja su svakako originalna ali zahtevaju tonu vremena  i ozbiljnu veštinu. Ovoga puta, predlažemo vam da za Novu godinu poklonite nematerijalne stvari  - sebe, svoje vreme i svoj osmeh!

Iako vam se možda čini da vaša deca najviše žude za najnovijim igračkama i skupim poklonima, istina je da je velika šansa da im u životu nedostajate jedino vi. Zato im poklonite sebe! Sigurno su vas sto puta pitali zašto stalno morate da gledate u kompjuter ili telefon dok vam oni prepričavaju nešto baš važno, kao što je najnovija akcija Skajlandersa ili kako je Mia iz drugog odeljenja udarila nekog Marka koji joj je inače simpatija.

Takođe, vašem partneru možda i jeste potreban novi džemper, pidžama ili patike za trčanje, ali kad bolje razmislite, možda bi se ipak više obradovao jednom zajedničkom izlasku bez dece, slobodnom nedeljnom popodnevu ili jednostavnoj šetnji u dvoje.

Kako vaš poklon ne bi ostao samo na obećanju (jer njih često zaboravimo pošto smo baš u gužvi), a i kako biste imali šta da upakujete i stavite pod jelku, predlažemo vam da napravite „kupone za poklon“. Jednostavno na lepom papiru napište šta poklanjate (rukom, ne štampačem!), i spakujte u  lepu novogodišnju kovertu  sa imenom osobe kojoj poklanjate.  

Deci  poklonite celo popodne bez telefona i kompjutera, celo prepodne porodičnog valjanja u krevetu, ceo dan u pidžami, dva sata zajedničkog igranja igrica (pobediće vas sigurno, ali i to je deo poklona), zajednički odlazak u bioskop sa sve kokicama (al' da obećate da ćete stvarno gledati film a ne telefon i posle sa njima pričati o tome kako im se svidela jurnjava vanzemaljaca).

Vašem partneru poklonite šetnju do grada bez kupovine, banke, priče o poslu ili finansijama (kafa u omiljenom  kafiću je poseban bonus), ili romantično veče bez klinaca ali i bez televizora i kompjutera. Svojim roditeljima poklonite celo popodne iskrenog slušanja njihovih priča iz mladosti (pre toga se malo podsetite ko je beše komšinica Milka i čime se bavio deda- stric Milutin).
Najboljoj drugarici poklonite ženski izlazak na kolače sa zabranom pominjanja dece, dosadnog šefa i nepodnošljive svekrve.  U suštini, za sve vam treba samo vaše vreme – a to je priznaćete, najvrednije što nekom možete pokloniti u 21. Veku. 





« PREV
NEXT »

No comments