NEWS
latest

24 August

Ako vam telefon upadne u vodu, ove stvari nikako ne smete da radite


Pirinač, fen, rerna... ovo su samo neki od mitova o spasavanju telefona koji je upao u vodu. Nekome je upalilo jedno, nekome drugo, ali sigurno je da ovo nikako ne smete raditi.
Čak i ako je telefon upao u vodu, moguće je spasiti ga uz dovoljno stprljenja. Ipak, ono što je smrt za svaki telefon koji je završio u vodi jeste struja!

Nakon što ste ga izvukli iz vode, nikako ga nemojte stavljati na punjač, ali ni uključivati kako biste proverili da li radi!

Električna energija i eventualna voda koja je prodrla u telefon mogu napraviti kratak spoj i izazvati veću štetu. Čak i ako telefon radi posle pada u vodu najbolje je da ga isključite jer je moguće da ćete oštećenja videti naknadno, kada voda stigne do konektora i senzora.

Jedan od najpopularnijih saveta jeste da se telefon stavi u suv pirinač kako bi se izvukla vlada. Istina je da prašina, šećeri i minerali s pirinča takođe mogu da uđu u uređaj i oštete ga. Tačno je jedino da može apsorbovati vodu, ali ne iz unutrašnjosti uređaja.

Ni slučajno nemojte ni da ga sušite fenom! Tako ćete samo poterati vodu dublje u uređaj, a toplota može da ošteti kablove.

Izvor: B92.net 
« PREV
NEXT »

No comments