NEWS
latest

23 January

Dvorac Bran, ponos Transilvanije

Putujući preko Karpata, posetioci su u mogućnosti da dožive nešto posebno i mistično obilazeći tajanstvene dvorce u Rumuniji. Transilvanija predstavlja multi-etniičko nasledje. Tradicija stara vekovima i dan-danas prisutna je u malim selima gde se ljudi još uvek bave počasnim zanimanjima kao što su pastirstvo, kozarstvo  i stolarstvo. 

Dvorac Bran nalazi se u blizini grada Brašova. Misterija ovog dvorca vezana je za lik Vlada Cepeša,  poznatog po svojim surovim metodama  obračununavanja sa neprijateljima. Čuveni roman Bram Stokera o Drakuli je u mnogome doprineo promociji ove oblasti. Sa dvorca Bran pruža se pogled na prekrasnu dolinu.  

Dvorac Bran je napravljen radi odbrane i  zaštite transilvalnijske granice i završen je 1382. godine. Sa južne strane zida zamka  nalazi se mala kapela, koja je napravljena 1940. Godine, u sećanju na kraljicu Mariju. 

Bran je pravi dokaz rumunskog bogatstva i tradicije. Danas je to jedna od najpoznatijih i najposećenijih turističkih destinacija o čemu svedoči broj od 500.000 posetilaca godišnje.







Izvor: justfunfacts.com

Prevod: Redakcija InfoNet Magazina

Fotografije: Dennis jarvis, Jorge Lascar, spline splinson,  dvdlws, Espino Familly

« PREV
NEXT »

No comments