NEWS
latest

09 November

Gent, grad zdrave ishrane


Gent je lučki grad na severo-zapadu Belgije, podignut na ušću reka Šelde i Leje. Sam centar grada zabranjen je za saobraćaj tako da pešaci mogu nesmetano da uživaju u jednom od najboljih prikaza srednjevekovne arhitekture.

Jedna od najimpozantnijih građevina je svakako Gravenstin zamak, izgrađen u 12 veku za grofa Flandrije Filipa. Utvrđenje je podignuto kao prikaz moći sa ciljem da odvrati potencijalne neprijatelje od napada. Danas je restaurirano i otvoreno za turiste.

Gent je univerzitetski grad i prepun je studenata ( više od 25% populacije su studenti). Najbolji način za upoznavanje samog grada i njegove burne istorije je krstarenje njegovim mnogobrojnim kanalima. Osveženje možete potražiti u preko 650 restorana ili 620 kafića u kojima se konzumira preko 250 vrsti različitog piva.

Inače Gent je poznat kao najveći promoter vegetarijanske ishrane, pa shodno tome ima i veliki broj vegetarijanskih restorana. Svakog četvrtka u nedelji je dan bez mesa, a zdrava hrana se služi gratis svima koji su zainteresovani, po školama i drugim javnim mestima.



Izvor: tripadvisor.com
Prevod: Redakcija InfoNet Magazina

Fotografije: Dimitris Kamaras, Ed Webster, Lex Kravetski, Pedro, OliBac






« PREV
NEXT »

No comments